KARS / SARIKAMIŞ - Çamyazı Ortaokulu

Etiket Sonuçları: diş

Kas

Okulumuza Sarıkamış İlçe Sağlık Müdürlüğünden sağlık ekipleri tarafından Anasınıfı, 1.Sınıf, 2 .Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı taraması ve 1.Sınıf öğrencilerine de İşitme testi gerçekleştirildi.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Betül ÇİÇEK'in hazırlamış olduğu Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Pano Çalışması

Bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908'de başlaması nedeniyle ülkemizde her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimleri Günü, 22 Kasımı içine alan hafta Ağız ve Diş Sağlığı haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 20-26 Kasım tarihleri arasında "Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını" kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sağlık, bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan tam bir iyilik halidir. Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığı ve kadınlarda erken doğum ya da düşük doğum ağırlığı risklerini arttırmaktadır. "Ağız ve Diş Sağlığı Problemleri" genellikle ihmal edilmektedir. İhmal neticesinde maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmaktadır.