KARS / SARIKAMIŞ - Çamyazı Ortaokulu

Ara

Sarıkamış Jandarma Trafik Timi Komutanı Ali Astsubay ve arkadaşları okulumuzda trafik konulu seminer yapmış ve öğrencilerimize boyama kitabı dağıtmıştır.

4-A Sınıf Öğretmenimiz Betül Ağaoğlu'nun yaptırdığı parmak boyası etkinliği

Ara

Okulumuzda Yerli Malı Haftası başladı.

Ara

10 Aralık ile başlayan İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası olarak kutlanır. İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine " İnsan Hakları" denir.

İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranıştır. Bu tür ayırımların yapıldığı toplumlarda kavga, çatışma, isyan eksik olmamıştır. İnsanlar arasında hak, eşitlik, adalet, özgürlük düşüncesi yaygınlaştıkça bu konuyla ilgili mücadeleler de artmıştır. İnsan Haklarının korunduğu yönetim sistemi de demokrasidir. Demokrasilerde hukukun üstünlüğü esastır. Demokrasilerde tüm insanlar eşit haklara sahiptir.

Ara

Okul Öncesi Öğretmenimiz Birgül ARAS Dünya Engelliler Günü Haftası ile ilgili etkinlik düzenlemiştir.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Burcu TOPUZ ve Nebile ALPHAN'ın düzenlemiş olduğu 24 Kasım öğretmenler günü kutlanmıştır.

Kas

5-6-7 ve 8.Sınıflar arasında düzenlenen turnuvada 8. Sınıflar şampiyon oldu.

Kas

Okulumuza Sarıkamış İlçe Sağlık Müdürlüğünden sağlık ekipleri tarafından Anasınıfı, 1.Sınıf, 2 .Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı taraması ve 1.Sınıf öğrencilerine de İşitme testi gerçekleştirildi.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü, bizler için çalışıp çabalayan, fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

TÜRKİYE'DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Türkiye'de 1981'den beri, her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" ünvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.

Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992'de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Betül ÇİÇEK'in hazırlamış olduğu Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Pano Çalışması

Bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908'de başlaması nedeniyle ülkemizde her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimleri Günü, 22 Kasımı içine alan hafta Ağız ve Diş Sağlığı haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 20-26 Kasım tarihleri arasında "Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını" kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sağlık, bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan tam bir iyilik halidir. Bireylerin fiziksel sağlığı ise vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. Bu nedenledir ki ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemekte, diş çürükleri ile dişeti hastalıkları; kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, mide rahatsızlığı ve kadınlarda erken doğum ya da düşük doğum ağırlığı risklerini arttırmaktadır. "Ağız ve Diş Sağlığı Problemleri" genellikle ihmal edilmektedir. İhmal neticesinde maddi ve manevi zararlar ortaya çıkmaktadır.

Kas

Okulumuz öğretmenlerinden Ezgi DEDE, Gizem AKŞAN ve Birgül ARAS'ın hazırlamış olduğu 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Töreni günün önemine yakışır bir şekilde kutlanmıştır.

Kas

8 Kasım Mevlidi Nebi Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumu ile ilgili Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Nebile ALPHAN tarafından sınıflarda video izletilmiştir.